«Βουλιάζει» από ποντίκια το κέντρο της Αθήνας: Αποικία τρωκτικών στο Σύνταγμα – 3 τρόποι να τα ξεφορτωθείτε (video)


«Βουλιάζει» από ποντίκια το κέντρο της Αθήνας: Αποικία τρωκτικών στο Σύνταγμα – 3 τρόποι να τα ξεφορτωθείτε (video)


Διαφ.


Τελειωμό δεν έχουν τα προβλήματα στο κέντρο της Αθήνας, με τον νέο «εφιάλτη» της πόλης να είναι τα ποντίκια. Μπορεί διαχρονικά ο αστικός ιστός να αντιμετωπίζει θέματα με κατσαρίδες και τρωκτικά, ωστόσο πλέον έχει παραγίνει το κακό στην περιοχή του Συντάγματος και των γύρω οδών.

Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στην τοποθέτηση δολωμάτων και άλλων μέτρων για την εξόντωσή τους στην πιο πολυσύχναστη πλατεία της πρωτεύουσας, την ώρα που έρχονται στη δημοσιότητα πλάνα με ποντίκια να κυκλοφορούν ανενόχλητα μέσα στον κόσμο!

«Βουλιάζει» από ποντίκια το κέντρο της Αθήνας
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων

Σας ενημερώνουμε ότι όσον αφορά την παρουσία τρωκτικών στην πλατεία Συντάγματος, ο Δήμος Αθηναίων έχει ήδη προβεί σε σειρά ενεργειών για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Σύμφωνα με το Γραφείο Απεντομώσεων Χώρων της Διεύθυνσης Πρασίνου & Αστικής Πανίδας, τις τελευταίες 10 ημέρες, πραγματοποιήθηκαν οι εξής ενέργειες:

13-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων σε δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ.

16-09-2024: Μυοκτονία με τοποθέτηση δολωμάτων στα φρεάτια περιμετρικά της πλατείας.

19-09-2024: Εντοπισμός και σφράγιση πιθανών εισόδων φωλεών τρωκτικών εντός των παρτεριών, με ταυτόχρονη τοποθέτηση δολωμάτων.

20-09-2024: Έλεγχος και επαναδόλωση στους δολωματικούς σταθμούς στα κλειστά καφέ.

Η πλατεία Συντάγματος παρακολουθείται συνεχώς από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, εφαρμόζοντας εγκαίρως όλα τα προβλεπόμενα μέτρα για την καταπολέμηση των τρωκτικών στον αστικό ιστό.

Ο Δήμος Αθηναίων παραμένει σε επιφυλακή με διαρκείς παρεμβάσεις, συνεχίζοντας αδιάκοπα τις προσπάθειες για την προστασία της δημόσιας υγείας σε κάθε σημείο της πόλης.

Ποντίκια: 3 τρόποι για να μην τα δεις στο σπίτι

  1. Βρες από που εισέρχονται

Αρχικά, θα πρέπει να ανακαλύψεις την φωλιά και το καταφύγιό τους. Κάνε μία έρευνα σε όλους τους χώρους του σπιτιού σου για πιθανές τρύπες, σπασίματα και χαραμάδες που ίσως να τρυπώνουν. Αφού ανακαλύψεις την δίοδο, ήρθε η ώρα να την κλείσεις δημιουργώντας εμπόδια.

Και όταν λέμε εμπόδια, δεν εννοούμε χαρτιά ή πέτρες καθώς αυτό δεν θα τα σταματήσει εκεί! Φρόντισε για την σωστή μόνωση του σπιτιού σου. Σφράγισε όλα εκείνα τα σημεία που αφήνουν ανοιχτά “παραθυράκια” στα ενοχλητικά τρωκτικά. Αυτή η αποτελεσματική και μόνιμη λύση θα τα κρατήσει μακριά!

  1. Σωστή καθαριότητα

Όσο αφήνεις τρόφιμα, ψίχουλα και υπολείμματα από φαγητά εκτεθειμένα στο σπίτι σου ή στους πάγκους της κουζίνας τόσο το πρόβλημα με τα ποντίκια στο σπίτι θα επιμένει. Είναι σαν να τα προσκαλείς στον χώρο σου αφού τα προσελκύεις να συνεχίσουν την δουλειά τους. Κάλυψε και προστάτεψε τα τρόφιμα, το ψωμί και καθάρισε καλά τους πάγκους και τα ντουλάπια της κουζίνας.

Είναι σημαντικό ακόμη, να μην αφήνεις τα σκουπίδια μέσα στον κάδο απορριμάτων καθώς αποτελεί πόλο έλξης για τα μικρά τρωκτικά.

  1. Στήσε παγίδες

Ο πιο διαδεδομένος τρόπος για να διώξεις τα ποντίκια στο σπίτι είναι οι ποντικοπαγίδες, ή αλλιώς οι λεγόμενες φάκες. Στο εμπόριο κυκλοφορούν αρκετά είδη είτε με την μορφή παγίδας που τα “τσακώνει” είτε οι φάκες με την δυνατή κόλλα που τα ακινητοποιεί.

Τοποθέτησε τις παγίδες σε διάσπαρτα σημεία μέσα στο σπίτι για να βεβαιωθείς ότι κάποια από αυτές θα τα πιάσει. Προσέλκυσε τα ποντίκια με το κλασσικό φαγητό τους λίγο τυρί ή πεπόνι. Εναλλακτικά, μπορείς να χρησιμοποιήσεις λίγο καλαμπόκι, σιτάρι ή ζυμάρι με λίγο λάδι.

Tip 1: Είναι σημαντικό να μην δώσεις στα ποντίκια την αίσθηση ότι τα κυνηγάς. Τα τρωκτικά αυτά είναι αρκετά έξυπνα και διαισθάνονται την απειλή και την ανθρώπινη παρουσία. Φρόντισε λοιπόν να πιάσεις τις παγίδες με πλαστικά γάντια μίας χρήσεως για να μην μείνει η μυρωδιά του δέρματός σου επάνω τους.

Tip 2: Για τον ίδιο λόγο, για να ξεγελάσεις δηλαδή τα ποντίκια και να μην υποψιαστούν ότι τα κυνηγάς, μην μαζεύεις τα περιττώματά τους. Άφησέ τα να πλησιάσουν στην παγίδα αλλιώς θα κρυφτούν και θα δυσκολευτείς να τα διώξεις.

Tip 3: Είναι σημαντικό να ελέγχεις τακτικά τα σημεία που έχεις τοποθετήσει τις παγίδες και να μην ξεχαστείς. Μπορεί τα ποντίκια να έχουν πιαστεί και να παραμείνουν εκεί για μέρες ξεχασμένα με αποτέλεσμα ο χώρος σου να μυρίσει άσχημα. Φρόντισε δηλαδή να τα απομακρύνεις από το σπίτι σου όσο είναι ακόμη ζωντανά.


Πηγή