Τρόμος στο Ιράν: Φοβερό δυστύχημα με φονική έκρηξη σε ανθρακωρυχείο – Τουλάχιστον 30 νεκροί, 17 τραυματίες και πολλοί εγκλωβισμένοι


Τρόμος στο Ιράν: Φοβερό δυστύχημα με φονική έκρηξη σε ανθρακωρυχείο – Τουλάχιστον 30 νεκροί, 17 τραυματίες και πολλοί εγκλωβισμένοι


Διαφ.


Συγκλονισμένο είναι το Ιράν μετά από μία φονική έκρηξη που σημειώθηκε χθες το βράδυ (21/9) σε ανθρακωρυχείο στην περιφέρεια του νοτίου Χορασάν, με αποτέλεσμα δεκάδες νεκρούς, τραυματίες και εγκλωβισμένους.

Δεκάδες νεκροί, τραυματίες και εγκλωβισμένοι από την έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

Θλιβερός είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός από φονική έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στο Ιράν, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες προκλήθηκε από διαρροή αερίου (μεθάνιο).

Τουλάχιστον 30 είναι οι νεκροί μέχρι αυτή τη στιγμή, 17 οι τραυματίες, ενώ στις σήραγγες παραμένουν εγκλωβισμένοι 24 εργαζόμενοι, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική ιρανική τηλεόραση.

69 ανθρακωρύχοι βρίσκονταν στις σήραγγες

Σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η κρατική ιρανική τηλεόραση, έκρηξη μεθανίου προκλήθηκε σε δύο σήραγγες του ορυχείου και τη στιγμή της έκρηξης εργάζονταν 69 ανθρακωρύχοι μέσα σε αυτές.

«Δεκαεπτά τραυματίες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ενώ αγνοούνται άλλοι 24 ανθρακωρύχοι», μετέδωσε η ιρανική τηλεόραση, επικαλούμενη τον επικεφαλής της Ιρανικής Ερυθράς Ημισελήνου.

Τα συλλυπητήρια του Ιρανού προέδρου στις οικογένειες

Ο πρόεδρος του Ιράν, Μασούντ Πεζεσκιάν εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων. «Μίλησα με υπουργούς και θα κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε για την αντιμετώπιση της κατάστασης», είπε χαρακτηριστικά σε τηλεοπτικές δηλώσεις του.


Πηγή