Συγκλονιστική ιστορία: Έκοψαν τα επιδόματα τέκνου από πολύτεκνη οικογένεια με 11 παιδιά (video)


Συγκλονιστική ιστορία: Έκοψαν τα επιδόματα τέκνου από πολύτεκνη οικογένεια με 11 παιδιά (video)


Διαφ.


Ένα συγκλονιστικό ρεπορτάζ για το κόψιμο επιδόματος τέκνου για μια πολύτεκνη οικογένεια με 11 παιδιά δημοσιοποιήθηκε σήμερα σε τηλεοπτική εκπομπή του OPEN.

Έκοψαν το επίδομα τέκνου από πολύτεκνη οικογένεια με 11 παιδιά

Το γεγονός ότι η Ελλάδα αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με το δημογραφικό είναι γνωστό. Οι πολύτεκνες οικογένειες πρέπει να στηρίζονται και αυτό είναι επίσης κάτι που το αναγνωρίζουν όλοι.

Το πρωί της Κυριακής (22/9) στον τηλεοπτικό σταθμό του OPEN έγινε γνωστή μία απίστευτη ιστορία πολύτεκνης οικογένειας με 11 παιδιά που της έκοψαν το επίδομα τέκνου, στο οποίο στηριζόταν ώστε να μπορεί να τα βγάλει πέρα το μήνα.

Σύμφωνα με όλα όσα είπε η μητέρα στο OPEN, πέρσι τον Οκτώβριο και χωρίς καμία προειδοποίηση, ενώ περίμενε να λάβει το επίδομα για να πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας, δεν το έλαβε ποτέ λόγω των οριζόντιων εισοδηματικών κριτηρίων. «Είχαμε πραγματικά απογοητευτεί, εκείνος ο μήνας μάς είχε μείνει πικρά μέσα στην ψυχή, σε μικρούς και μεγάλους», υπογράμμισε.

Το ύψος του επιδόματος ήταν στα 700 ευρώ και όπως είπε η μητέρα, ήταν μία σημαντική στήριξη κάθε μήνα στα τόσα έξοδα που καλείται να αντιμετωπίσει η οικογένεια.

Έξοδα 2.000 ευρώ το μήνα μόνο για το σούπερ μάρκετ

Η μητέρα, απαντώντας για το πόσα έξοδα έχει μία πολύτεκνη οικογένεια με τόσα μέλη, είπε χαρακτηριστικά ότι μόνο για το σούπερ μάρκετ χρειάζεται περίπου 2.000 ευρώ κάθε μήνα, κάνοντας αγώνα για να περιορίσει τα έξοδα κάτω από 70 ευρώ ημερησίως.

Την ίδια στιγμή, η οικογένεια πληρώνει και ενοίκιο, ενώ χρησιμοποιεί για τις μετακινήσεις της ένα μεγάλο εννιαθέσιο αυτοκίνητο, πράγμα που σημαίνει και μεγάλα έξοδα για τα καύσιμα.

Στρατιωτικός ο πατέρας – Η οικογένεια με τα περισσότερα μέλη

Ο Καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο πατέρας είναι στρατιωτικός και πρόκειται για την οικογένεια με τα περισσότερα μέλη, δίνοντάς τους τις ευχές να είναι πάντα καλά και ευτυχισμένοι όλοι τους.

Δείτε το video


Πηγή