Κόντρα κυβέρνησης και οδηγών ταξί για το αυτοκόλλητο σήμα για την πληρωμή με POS (video)


Κόντρα κυβέρνησης και οδηγών ταξί για το αυτοκόλλητο σήμα για την πληρωμή με POS (video)


Διαφ.


Κόντρα κυβέρνησης με οδηγούς ταξί φαίνεται ότι έχει ξεσπάσει με αφορμή το αυτοκόλλητο σήμα που δείχνει ότι είναι δυνατή η πληρωμή του κομίστρου με POS.

Είναι μεγάλο το σήμα, δεν είναι καλό για την ασφάλεια, λένε κάποιοι οδηγοί

Κάποιοι οδηγοί ταξί ισχυρίζονται ότι το αυτοκόλλητο σήμα έχει μεγάλες διαστάσεις και όταν κολληθεί στο πίσω τζάμί του αυτοκινήτου μπορεί να υπάρχουν θέματα ορατότητας άρα και ασφάλειας. Άλλοι οδηγοί βέβαια δηλώνουν ότι δεν έχουν κάποιο θέμα με το αυτοκόλλητο σημειώνοντας ότι έχουν και τους καθρέπτες για να ελέγχουν το τι γίνεται στο δρόμο.

«Βρέξει, χιονίσει ο νόμος θα εφαρμοστεί»

Από την πλευρά της η κυβέρνηση διαβεβαιώνει ότι ο νόμος θα εφαρμοστεί και θα υπάρξουν τα αυτοκόλλητα στα ταξί που θα δείχνουν ότι είναι εφικτή η πληρωμή του κομίστρου με POS (με κάρτα).

«Βρέξει χιονίσει ο νόμος θα εφαρμοστεί, αναφορικά με τους επαγγελματίες ταξί που καλούνται να κολλήσουν στο πίσω δεξί παράθυρο του οχήματός τους το αυτοκόλλητο που ενημερώνει ότι δέχονται πληρωμές και μέσω POS», είπε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, Όμηρος Τσάπαλος, μιλώντας στην εκπομπή UPDATE του ΕΡΤNews και στον δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο.

Ο Όμηρος Τσάπαλος τόνισε ότι «αυτοί που αρνήθηκαν να την παραλάβουν ήταν οι εκπρόσωποι των ταξί. Αν ρωτήσουμε 10 οδηγούς ταξί έξω οι 9 θα πουν ότι ναι, φέρτε το να το κολλήσω. Αυτή τη στιγμή όμως εμείς οφείλαμε να πάμε θεσμικά και ο θεσμικός τρόπος είναι να απευθυνθούμε στο επίσημο όργανο που εκπροσωπούμε».

Όπως ακριβώς συμβαίνει σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις – Θα επιμείνουμε για το αυτοκόλλητο

«Το αυτοκόλλητο έχει μέγεθος αντίστοιχο με αυτοκόλλητα σε άλλες ευρωπαϊκές πόλεις, όπως είναι Στοκχόλμη, όπως είναι η Βαρκελώνη, όπως είναι η Μαδρίτη, όπως είναι η Βουδαπέστη», είπε ο εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, για να προσθέσει ότι «δεν πήγαμε να κάνουμε κάτι διαφορετικό, αλλά ουσιαστικά να υιοθετήσουμε παρόμοιες πρακτικές. Για αυτό, σας είπα, θα επιμείνουμε».

Δείτε video


Πηγή