Μια άλλη Αθήνα: Μεγάλη γιορτή στην καρδιά της πόλης – Μόνο για πεζούς και δράσεις οι δρόμοι (video-photos)


Μια άλλη Αθήνα: Μεγάλη γιορτή στην καρδιά της πόλης – Μόνο για πεζούς και δράσεις οι δρόμοι (video-photos)


Διαφ.


Μια αντελώς άλλη πόλη αντικρίζουν σήμερα (22/9) οι Αθηναίοι πολίτες, καθώς ο δήμος Αθηναίων γιορτάζει με ειδικές εκδηλώσεις την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο.

Πατίνια, ποδήλατα, μουσική, χορός και άλλες δράσεις για όλη την οικογένεια σε πολλά σημεία της πρωτεύουσας διοργανώνει ο δήμος Αθηναίων ενώ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας θα ισχύσουν ως τις 10 το βράδυ. Η πολύβουη οδός Αθηνάς, που είναι πάντα πνιγμένη στις κόρνες και τον θόρυβο, αυτή την φορά γέμισε με νότες κλασικής μουσικής.

Το Athens – City Festival του Δήμου Αθηναίων γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Αυτοκίνητο με περισσότερες από 20 δράσεις και εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια.

Στην οδό Αθηνάς στο κέντρο της Αθήνας μουσική μπάντα έπαιζε τραγούδια διασχίζοντας τον δρόμο και πλήθος κόσμου ακολουθούσε γιορτάζοντας την ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Από το Σάββατο βράδυ, μικροί και μεγάλοι βρήκαν μια μοναδική ευκαιρία να περπατήσουν ελεύθερα στην μέση των πιο κεντρικών δρόμων της Αθήνας και να κάνουν άφοβα ποδήλατο, ρόλερς και πατίνι.

Χάρης Δούκας: «Θέλουμε πόλεις στις οποίες τα αυτοκίνητα δε θα έχουν κυρίαρχη θέση»

«Θέλουμε πόλεις στις οποίες τα αυτοκίνητα δε θα έχουν κυρίαρχη θέση», τόνισε ο Χάρης Δούκας με αφορμή την παγκόσμια ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.

Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας, σε ανάρτηση στα social media σημειώνει:

«Η Αθήνα για να πετύχει την κλιματική ουδετερότητα τα επόμενα χρόνια θα πρέπει να ακολουθήσει το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών πόλεων, βάζοντας στο επίκεντρο την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, με βασική προϋπόθεση, βέβαια, την αναβάθμιση της δημόσιας συγκοινωνίας».


Πηγή