Μητσοτάκης από τον ΟΗΕ: «Μπορούμε να αναστρέψουμε ακόμα την καταστροφή, πριν να είναι πολύ αργά»


Μητσοτάκης από τον ΟΗΕ: «Μπορούμε να αναστρέψουμε ακόμα την καταστροφή, πριν να είναι πολύ αργά»


Διαφ.


«Θα ήθελα να αρχίσω εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μου στον γ.γ. του ΟΗΕ που έκανε πραγματικότητα αυτό το σύμφωνο», είπε και ξεκίνησε την ομιλία του ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ολομέλεια της Συνόδου Κορυφής του ΟΗΕ για το «Μέλλον».

«Υπάρχουν παγκόσμιες απειλές που απαιτούν παγκόσμιες λύσεις», είπε ο πρωθυπουργός τονίζοντας ότι «το Σύμφωνο για το Μέλλον αποτελεί σύμβολο της παγκόσμιας συναίνεσης».

Μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποστήριξε κατά την ομιλία του πως «υπάρχει το παγκόσμιο συμφέρον που διαπερνά το μεμονωμένο συμφέρον των κρατών».

Δείτε επίσης: «Υπερόπλο» στο Αιγαίο: Και τέταρτη ελληνική φρεγάτα Belharra ανακοίνωσε ο Νίκος Δένδιας – Δυνατότητα για πύραυλο SCALP NAVAL εμβέλειας 1.000 χλμ

«Έχουμε την ευκαρία να κάνουμε κάτι πριν να είναι πολύ αργά, πριν να φτάσουμε στην επόμενη πραγματική παγκόσμια κρίση», σημείωσε ακόμα. «Μπορούμε να αναστρέψουμε ακόμα την καταστροφή», είπε χαρακτηριστικά.

Η Σύνοδος Κορυφής για το «Μέλλον» γίνεται με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Αντόνιο Γκουτέρες και αποτελεί μέρος των ευρύτερων προσπαθειών του ΟΗΕ να αντιμετωπίσει κρίσιμες παγκόσμιες προκλήσεις.

Η σύνοδος βασίζεται στη Διακήρυξη του ΟΗΕ το 2020 για τα 75 χρόνια του διεθνούς οργανισμού και αποσκοπεί στην αναζωογόνηση της παγκόσμιας συνεργασίας.

Δείτε την ομιλία Μητσοτάκη και των υπόλοιπων ηγετών του κόσμου:


Πηγή