Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στην Δανία λόγω… ποντικού! Πετάχτηκε από γεύμα επιβάτη και προκάλεσε αναστάτωση


Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στην Δανία λόγω… ποντικού! Πετάχτηκε από γεύμα επιβάτη και προκάλεσε αναστάτωση


Διαφ.


Η Scandinavian Airlines (SAS) ανακοίνωσε ότι μία από τις πτήσεις της χρειάστηκε να πραγματοποιήσει αναγκαστική προσγείωση, αφού ένας επιβάτης ανακάλυψε ένα ζωντανό ποντίκι στο γεύμα του.

Το αεροσκάφος εκτελούσε πτήση από την πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο, με προορισμό τη Μάλαγα στην Ισπανία, όταν αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει επείγουσα προσγείωση στην Κοπεγχάγη της Δανίας.

Η εκτροπή της πτήσης πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη (18/9), τηρώντας τις διαδικασίες της εταιρείας, καθώς ο λαθρεπιβάτης θεωρήθηκε απειλή για την ασφάλεια, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ο εκπρόσωπος της SAS, Όστιν Σμιντ. Οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στη Μάλαγα με άλλο αεροσκάφος. Σύμφωνα με το BBC, οι αεροπορικές εταιρείες εφαρμόζουν αυστηρούς περιορισμούς σχετικά με τα τρωκτικά στα αεροπλάνα, για να αποτρέψουν την καταστροφή των ηλεκτρικών καλωδίων.

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στην Δάνια λόγω... ποντικού! Πετάχτηκε από γεύμα επιβάτη και προκάλεσε αναστάτωση

«Αυτό είναι κάτι που συμβαίνει εξαιρετικά σπάνια» δήλωσε ο Σμιντ. «Έχουμε καθιερώσει διαδικασίες για τέτοιες καταστάσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν επίσης μια επανεξέταση με τους προμηθευτές μας για να διασφαλίσουμε ότι αυτό δεν θα ξανασυμβεί» συμπλήρωσε.

Επιβάτης έζησε το περιστατικό από πρώτο χέρι, λέγοντας στο BBC ότι το ποντίκι δραπέτευσε από το κουτί με τα τρόφιμα που άνοιγε η γυναίκα που καθόταν δίπλα του στην πτήση. Ο κ. Μπόρεσταντ δήλωσε ότι η κατάσταση ήταν πολύ ήρεμη και ότι οι υπόλοιποι επιβάτες «δεν ήταν καθόλου αγχωμένοι».

Αυτό είναι το δεύτερο περιστατικό που αφορά την παρουσία τρωκτικών σε μέσα μαζικής μεταφοράς μέσα σε μία εβδομάδα. Ένα τρένο στη νότια Αγγλία αναγκάστηκε να διακόψει το δρομολόγιο εν μέσω του ταξιδιού, όταν δύο σκίουροι ανέβηκαν σε ένα βαγόνι και ο ένας… αρνήθηκε να κατέβει.


Πηγή