Από την Τζούλια μέχρι τον Σόλωνα: Οι 24 κακοκαιρίες του 2024-25 στην Ελλάδα – Όλα τα ονόματα


Από την Τζούλια μέχρι τον Σόλωνα: Οι 24 κακοκαιρίες του 2024-25 στην Ελλάδα – Όλα τα ονόματα


Διαφ.


Ίσως να μην μπορούμε να προβλέψουμε πότε θα πλήξουν την περιοχή μας κακοκαιρίες με έντονα φαινόμενα, αλλά ήδη γνωρίζουμε τα ονόματα τους.

Οι τρεις πρώτες καταιγίδες που θα μας επισκεφτούν θα ονομάζονται «Αλέξανδρος, Μπόρα, Κοραλλία», σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν οι Μετεωρολογικές Υπηρεσίες της Ελλάδας, της Κύπρου και του Ισραήλ.

Όπως αναφέρει η ΕΜΥ στην ιστοσελίδα της, αν μια κακοκαιρία έχει ήδη ονομαστεί από άλλη ομάδα, όπως αυτή της Κεντρικής Μεσογείου, και προβλέπεται να επηρεάσει και την Ανατολική Μεσόγειο, τότε το όνομα αυτό πρέπει να διατηρηθεί. Οι τρεις υπηρεσίες συνεδριάζουν τακτικά για να αποφασίσουν αν θα δώσουν όνομα σε ένα καιρικό φαινόμενο.

Για την περίοδο από Οκτώβριο 2024 έως Σεπτέμβριο 2025, η λίστα με τα επιλεγμένα ονόματα, που θα χρησιμοποιούνται με αλφαβητική σειρά, καταρτίστηκε από κοινού από τις τρεις Μετεωρολογικές Υπηρεσίες. Παράλληλα, απλώνει τη ζέστη σε όλη την Ελλάδα ο Θοδωρής Κολυδάς: «Μέχρι να φτάσουμε στον Οκτώβρη…»

Αυτή η λίστα αντανακλά το γλωσσικό ιδίωμα των χωρών τους, χρησιμοποιώντας λατινικούς χαρακτήρες, και είναι:

Alexandros, Bora, Coral, Daphne, Ermis, Frida, Gerasimos, Hemera, Ido, Julia, Kiniras, Lea, Marinos, Nestor, Ofek, Pelagia, Qesem, Roni, Solon, Tria, Uri, Valeria, Yam, Zoe.

Τα ονόματα με κίτρινο χρώμα επέλεξε η ΕΜΥ

Από την Τζούλια μέχρι τον Σόλωνα: Οι 24 κακοκαιρίες του 2024-25 στην Ελλάδα


Πηγή