Αδιανόητο: Αποζημίωση 2,78 εκατ. δολάρια σε 28χρονη νταντά – Πού είχε βάλει την κρυφή κάμερα το αφεντικό της και την κατέγραφε


Αδιανόητο: Αποζημίωση 2,78 εκατ. δολάρια σε 28χρονη νταντά – Πού είχε βάλει την κρυφή κάμερα το αφεντικό της και την κατέγραφε


Διαφ.


ΗΠΑ: Ένας μπαμπάς από το Staten Island κατέγραψε κρυφά εκατοντάδες γυμνά βίντεο της νταντάς του παιδιού του – και στη συνέχεια προσπάθησε να σπάσει την πόρτα της, καθώς εκείνη κρύφτηκε από φόβο όταν ανακάλυψε την κρυφή κάμερα στο υπνοδωμάτιό της, όπως ισχυρίζεται σε μήνυση.

Η νταντά φοβήθηκε τόσο πολύ ότι ο εργοδότης της μπορεί να ήταν οπλισμένος με όπλο που πήδηξε από το παράθυρο για να ξεφύγει, σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα.

Η Kelly Andrade, 25 ετών, κατήγγειλε «αμέσως» τον πατέρα τεσσάρων παιδιών Michael Esposito στους αστυνομικούς, οι οποίοι τον συνέλαβαν στις 24 Μαρτίου με την κακουργηματική κατηγορία της παράνομης παρακολούθησης.

Θυμίζουμε επίσης το χθεσινό (22/9) μακελειό στις ΗΠΑ: Πυροβολισμοί στην Αλαμπάμα με τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς και δεκάδες τραυματίες

Η Κολομβιανή δήλωσε ότι υποβλήθηκε σε εκατοντάδες ώρες εκπαίδευσης προτού προσληφθεί από την Cultural Care Au Pair και έρθει στην Αμερική, όπου η εταιρεία την τοποθέτησε στο σπίτι του Esposito, ιδιοκτήτη τριών LaRosa Grill franchises, και της συζύγου του, Danielle, στο Tottenville, αξίας 800.000 δολαρίων.

Αποζημίωση 2,78 εκατ. δολάρια σε 28χρονη νταντά

Ήταν ενθουσιασμένη για τη δουλειά, η οποία της έδωσε την ευκαιρία να μάθει αγγλικά και να αγκαλιάσει μια νέα κουλτούρα, δήλωσε η Andrade, η οποία μίλησε στην Post μέσω διερμηνέα.

Οι Esposito της έδωσαν ένα υπνοδωμάτιο για να κοιμάται όσο εκείνη φρόντιζε τα τέσσερα μικρά παιδιά τους, αλλά η Andrade ισχυρίζεται ότι συνέχιζε να πιάνει τον Esposito στο δωμάτιό της, να παίζει με τον ανιχνευτή καπνού στο ταβάνι, ο οποίος «επανατοποθετούνταν συνεχώς», σύμφωνα με την αγωγή στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Μπρούκλιν.

Λιγότερο από τρεις εβδομάδες μετά την έναρξη της δουλειάς, εξέτασε τελικά τον ανιχνευτή καπνού, βρίσκοντας στο εσωτερικό του μια κάμερα με μια κάρτα μνήμης γεμάτη με «εκατοντάδες εγγραφές», οι περισσότερες από τις οποίες την απαθανατίζουν «γυμνή και/ή να ντύνεται/απογυμνώνεται», κατήγγειλε στη νομική κατάθεση.

Αποζημίωση 2,78 εκατ. δολάρια σε 28χρονη νταντά

Αλλά «μέσα σε λίγα λεπτά» από τη στιγμή που βρήκε τη συσκευή, η Esposito εμφανίστηκε στο σπίτι, σύμφωνα με τη νταντά και τα δικαστικά έγγραφα.

«Φαινόταν πολύ νευρικός και φαινόταν πολύ ανήσυχος όταν έφτασε στο σπίτι», θυμήθηκε. Η Andrade προσπάθησε να προσποιηθεί ότι κοιμόταν, σε μια προσπάθεια να κάνει τον Esposito να φύγει, αλλά εκείνος «χτυπούσε την πόρτα» και εκείνη μπήκε σε κατάσταση «μάχης ή φυγής», είπε.

«Πρέπει να φύγω μακριά», αφηγήθηκε. Χτύπησε τα γόνατά της στο άλμα από το παράθυρο του πρώτου ορόφου, το οποίο βρισκόταν πάνω από ένα υπόγειο.

«Έτρεξα μέχρι να φτάσω αρκετά μακριά, όπου αισθάνθηκα αρκετά ασφαλής για να σταματήσω», είπε, προσθέτοντας ότι δεν γνώριζε καθόλου την περιοχή και αναγκάστηκε να ψάξει στο διαδίκτυο με το τηλέφωνό της για το πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα, όπου ανέφερε το περιστατικό και παρέδωσε την κάρτα μνήμης.

«Ένιωσα πολύ φοβισμένη», θυμήθηκε, »πέρα από αυτό που μόλις είχε συμβεί, τώρα δεν έχω μέρος να μείνω, βρίσκομαι σε μια εντελώς άγνωστη χώρα, είμαι μόνη μου. Δεν έχω χρήματα, δεν ξέρω τι θα φάω, δεν ξέρω τι θα κάνω αύριο».

Η Cultural Care Au Pair δεν έκανε τίποτα για να βοηθήσει, κατηγορεί την Andrade, η οποία δήλωσε ότι η κρυφή βιντεοσκόπηση και η απώλεια της εργασίας της την άφησαν «αυτοκτονική». «Ισχυριζόμαστε ότι η Cultural Care είχε ευθύνη για την ασφάλειά της», δήλωσε ο δικηγόρος της Andrade, Zachary Holzberg.

Ο Esposito αφέθηκε ελεύθερος με δική του εγγύηση. Οι κάμερες εγκαταστάθηκαν για λόγους ασφαλείας και δεν τοποθετήθηκαν σε υπνοδωμάτιο ή καμαρίνι, όπως ισχυρίστηκε ο δικηγόρος του Michael Esposito κατά τη σύλληψή του, σύμφωνα με το Staten Island Advance.

Ο Andrade μηνύει τους Esposito και την Cultural Care για απροσδιόριστες αποζημιώσεις, ισχυριζόμενος διακρίσεις και εχθρικό εργασιακό περιβάλλον, και χαρακτηρίζοντας τη συμπεριφορά του Esposito «ακραία και εξοργιστική».


Πηγή