Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση Πελικό: Ο νεότερος βιαστής πήγε στο «σπίτι της φρίκης» την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του


Νέα αποκάλυψη για την υπόθεση Πελικό: Ο νεότερος βιαστής πήγε στο «σπίτι της φρίκης» την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του


Διαφ.


H υπόθεση Πελικό έχει συγκλονίσει όχι μόνο τη Γαλλία αλλά και όλον τον κόσμο, καθώς οι λεπτομέρειες μέσα από τη δίκη που βλέπουν το φως της δημοσιότητας προκαλούν αποτροπιασμό!

Αυτή τη φορά μαθεύτηκε ότι ο νεότερος από τους 50 άντρες που κατηγορούνται για τον βιασμό της Ζιζέλ Πελικό που ναρκώθηκε από τον σύζυγό της, επισκέφτηκε για πρώτη φορά το σπίτι της φρίκης την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του, σύμφωνα με δικαστήριο.

Ο Joan Kwai, 26 ετών, καταθέτει σήμερα (23/9)μαζί με άλλους έξι άνδρες που κατηγορούνται για τον βιασμό που συγκλονίζει τη Γαλλία, τους Andy Rodriguez, 37, Hugues Malago, 39, Husamettin Dogan, 43, Mathieu Dartus, 53 και Fabien Sotton, 39 ετών.

Ο δικαστής αποφάσισε την περασμένη εβδομάδα ότι οι 50 κατηγορούμενοι θα χωριστούν σε τέσσερις ομάδες και θα μιλήσουν ανά έξι για να προσπαθήσουν να μειώσουν τους αριθμούς στο δικαστήριο.

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: «Σπάει» τη σιωπή της η γυναίκα που ξεσκέπασε τον Πελικό: «Ευτυχώς που τον κατήγγειλα, έπαιζε το θύμα…» (video)

Ο συνταξιούχος ηλεκτρολόγος Ντομινίκ Πελικό 71 ετών, κατηγορείται ότι νάρκωνε την ανυποψίαστη σύζυγό του Ζιζέλ, επίσης 71 ετών, για σχεδόν δέκα χρόνια, ώστε οι άντρες να τη βιάζουν και να την κακοποιούν.

Ζιζέλ Πελικό

Η κυρία Πελικό έχει γίνει σύμβολο των θυμάτων βιασμού στη Γαλλία και παραιτήθηκε γενναία από την ανωνυμία της για να μιλήσει στη δίκη της που έγινε πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο. Ο Kwai, ο πρώτος από τους κατηγορούμενους που κατέθεσε σήμερα, γεννήθηκε στη Γουιάνα, αλλά μετακόμισε στο Βοκλούζ της Γαλλίας ως έφηβος. Ο πατέρας ήταν μόλις 23 ετών όταν συνελήφθη στον στρατώνα όπου υπηρετούσε.

Πήγε για πρώτη φορά στο «σπίτι της φρίκης» τον Νοέμβριο του 2019, την ημέρα που γεννήθηκε η κόρη του. Στη συνέχεια επέστρεψε μια άλλη φορά και παραδέχτηκε ότι είχε ξεκινήσει για μια τρίτη επίσκεψη, την οποία ο Ντομινίκ Πελικό ακύρωσε την τελευταία στιγμή. Μπροστά στους ανακριτές, αρχικά δήλωσε ότι δεν είχε θέσει στον εαυτό του το ερώτημα εάν το θύμα είχε συναινέσει.

Στη συνέχεια, αντιμέτωπος με τις φωτογραφίες στο δικαστήριο, παραδέχτηκε ότι ήταν αναίσθητη και ότι επρόκειτο για βιασμό. Στην αρχή της δίκης, είπε ότι «αναγνώριζε τα γεγονότα, αλλά όχι την πρόθεση». Δεκατέσσερις από τους άνδρες που δικάζονται έχουν παραδεχτεί τη συμμετοχή τους στη φρικτή υπόθεση, ενώ οι υπόλοιποι αρνούνται τις κατηγορίες επιμένοντας ότι «εξαπατήθηκαν ως μέρος μιας συνωμοσίας» από το ζευγάρι.

Δεκαοκτώ άνδρες βρίσκονται υπό κράτηση και ως συνήθως από τότε που ξεκίνησε η υπόθεση, η κυρία Πελικό έγινε δεκτή με θερμά χειροκροτήματα καθώς έμπαινε στο κτήριο του δικαστηρίου στην Αβινιόν, στη νότια Γαλλία. Οι κατηγορούμενοι – μεταξύ των οποίων ένας ξυλουργός, ένας οικοδόμος, ένας συνταξιούχος πυροσβέστης, ένας δημοτικός υπάλληλος, ένας σωφρονιστικός υπάλληλος και ένας δημοσιογράφος – αντιμετωπίστηκαν με αποδοκιμασίες και χλευασμούς.

Επίσης επβλήθηκε πρόσθετη ασφάλεια στη δίκη, αφού ένας από τους κατηγορούμενους χτύπησε ένα γαλλικό τηλεοπτικό συνεργείο καθώς τον βιντεοσκοπούσαν και χρειάστηκε να παρέμβει δικηγόρος για να ηρεμήσει την κατάσταση.

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν στο σπίτι του ζεύγους στο γραφικό χωριό Μαζάν, 40 λεπτά μακριά στην ύπαιθρο της Προβηγκίας, κοντά στο εμβληματικό όρος Βεντού. Ο Πελικό συνελήφθη τελικά τον Σεπτέμβριο του 2020 αφού το προσωπικό ασφαλείας τον εντόπισε να βιντεοσκοπεί τέσσερις γυναίκες σε ένα σούπερ μάρκετ στο Carpentras λίγα λεπτά από το Μαζάν.

Υπόθεση Πελικό

Μια έρευνα στο σπίτι του αποκάλυψε χιλιάδες φωτογραφίες της συζύγου του σε ένα αρχείο υπολογιστή με την ένδειξη «Κακοποίηση» και οι εισαγγελείς λένε ότι νάρκωνε τη γυναίκα του μεταξύ 2011 και 2020, ώστε να τη βιάσουν δεκάδες άνδρες. Οι ντετέκτιβ έχουν καταγράψει συνολικά 92 βιασμούς που διαπράχθηκαν στην κυρία Pelicot από 82 άνδρες, εκ των οποίων οι 51 συμπεριλαμβανομένου του συζύγου της έχουν ταυτοποιηθεί.

Λέγεται ότι ο Πέλικο νάρκωσε τη γυναίκα του με χάπια που τοποθετούσε στο βραδινό της γεύμα. Σε μια ξεχωριστή υπόθεση, ο Πελικό κατηγορήθηκε για τον βιασμό και τη δολοφονία μίας 23χρονης κτηματομεσίτριας στο Παρίσι το 1991. Ο πρώην ηλεκτρολόγος -ο οποίος κάθεται σε αναπηρικό καροτσάκι περιτριγυρισμένος από δεσμοφύλακες για την ακρόαση- παραδέχτηκε επίσης έναν βιασμό το 1999, αφού τα δείγματα DNA τον συνέδεσαν με την υπόθεση. Οι αξιωματούχοι αναμένουν ότι η υπόθεση θα διαρκέσει μέχρι τον Δεκέμβριο.


Πηγή