Σοκ: Ουκρανός στρατιώτης υπέστη ηλεκτροπληξία στα γεννητικά του όργανα – «Δεν μπορεί να μιλήσει ούτε να νιώσει πια»


Σοκ: Ουκρανός στρατιώτης υπέστη ηλεκτροπληξία στα γεννητικά του όργανα – «Δεν μπορεί να μιλήσει ούτε να νιώσει πια»


Διαφ.


Ένας τραυματισμένος Ουκρανός αιχμάλωτος πολέμου φέρεται να μην μπορεί να μιλήσει ή να δείξει συναισθήματα μετά την ηλεκτροπληξία που υπέστη ενώ κρατούνταν σε ένα κολαστήριο στη Ρωσία.

Ο 23χρονος Γιούρι Χούλτσουκ υπέστη ηλεκτροπληξία στα γεννητικά του όργανα από έναν διαβόητο Ρώσο βασανιστή με το όνομα Dr Evil, που συνελήφθη στον πόλεμο το 2022.

Αντιμετώπιζε τακτικά ξυλοδαρμούς από τους φρουρούς, με όπλα αναισθητοποίησης που χρησιμοποιούνταν στα πόδια του τόσο συχνά που σχεδόν παρέλυσε.

Την ίδια στιγμή, δείτε επίσης: Ρώσος κανίβαλος τεμάχισε και τηγάνισε την καρδιά ενός θύματος του: Αφέθηκε ελεύθερος από τον Πούτιν ως «ήρωας πολέμου» (photo)

Ακόμα και μετά την απελευθέρωσή του από το γκουλάγκ, είναι τόσο τραυματισμένος που μόλις και μετά βίας ανταποκρίθηκε στη μητέρα του, τη γιατρό Milana Kompaniiets, όταν τελικά ξαναβρέθηκε μαζί της μετά από περισσότερα από δύο χρόνια στα χέρια των Ρώσων.

Τα πλάνα δείχνουν να αγκαλιάζεται με τη μητέρα του και να του λέει: «Σε αγαπάμε, σε αγαπάμε πραγματικά. Χωρίς εσένα, δεν είχαμε ζωή. Είσαι ο ήλιος μας, η χαρά μας, η περηφάνια μας, η αγάπη μας».

Αλλά ο Hulchuk δεν ανταποκρίθηκε λόγω των βασανιστηρίων που υπέστη.

Ουκρανός στρατιώτης

Πώς τον εντόπισε η μητέρα του

Η Kompaniiets είχε περάσει δύο χρόνια αναζητώντας στοιχεία ότι ο γιος της, γλωσσολόγος, ήταν ζωντανός μετά την εξαφάνισή του κατά την πτώση του χαλυβουργείου Illich στη Μαριούπολη τον Απρίλιο του 2022.

Τελικά, βρήκε μια φωτογραφία των αιχμαλώτων πολέμου στη Ρωσία όπου αναγνώρισε το αλλαγμένο πρόσωπό του.

Στη συνέχεια έμαθε από ανταλλαγέντες κρατούμενους ότι ήταν ζωντανός, αλλά άκουσε επίσης για το πώς είχε υποστεί φρικτά βασανιστήρια.

Συνάντησε προσωπικά όσους απελευθερώθηκαν σε ανταλλαγές από τη Ρωσία και τελικά βρήκε έναν Ουκρανό εθνοφρουρό που μοιραζόταν ένα κελί με τον γιο της σε μια σκληρή σωφρονιστική αποικία στη Μολδαβία.

«Μιλούσαμε κάθε μέρα για ώρες. Έμαθα πράγματα που εγώ, ως μητέρα, δεν έπρεπε να γνωρίζω», είπε.

Ο γιος της ξυλοκοπήθηκε ανελέητα μέχρι που δεν μπορούσε πλέον να μιλήσει, σύμφωνα με την Πρωτοβουλία για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα των ΜΜΕ στην Ουκρανία.

«Νομίζω ότι [υπέστη] εγκεφαλικό επεισόδιο από τον ξυλοδαρμό», είπε.

«Ο γιος μου μιλούσε άπταιστα αγγλικά, κινέζικα και πολωνικά και ήταν πολύ ομιλητικός, και μετά από όλα αυτά, να μην μπορεί να μιλήσει..», δήλωσε πληγωμένη.

«Χρησιμοποιούσαν ηλεκτροσόκ στα γεννητικά του όργανα και τα πόδια του παρέλυαν. Όταν το έμαθα, το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν να κλαίω και να ουρλιάζω».

Είπε: «Ποτέ δεν κατάλαβα γιατί ο Ρόναλντ Ρέιγκαν αποκαλούσε τη Σοβιετική Ένωση “αυτοκρατορία του κακού”. Τώρα όλοι καταλαβαίνουμε».

«Ο γιος της επέμενε να εγκαταλείψει το πανεπιστήμιο και να ενταχθεί στην 36η Ταξιαρχία Πεζοναυτών παρά την επιθυμία της», σημείωσε.

Όταν είδε τη φωτογραφία του ήταν «εντελώς ξένος για μένα» μετά τις φρικαλεότητες που είχε αντιμετωπίσει.

Ο συγκρατούμενός του επιβεβαίωσε ότι ο γιος της είχε επιλεγεί για βάναυσα βασανιστήρια.

«Τα αγόρια προσπάθησαν να του μιλήσουν, αλλά εκείνος δεν μπορούσε να πει λέξη», είπε.

«Δεν ξέρω αν το κέντρο της ομιλίας του είναι εξασθενημένο ή αν κάτι [δεν] πάει καλά με τους μύες του στόματος ή του λαιμού του», τόνισε φοβισμένη για το μέλλον του παιδιού της

Τελικά τον αντάλλαξαν στις 14 Σεπτεμβρίου, αλλά λόγω των ξυλοδαρμών έχασε τη χρήση των ποδιών του και έχασε επίσης την ομιλία και τα συναισθήματά του, αναφέρεται σε έκθεση.

Ουκρανός στρατιώτης

Ο Γιούρι δεν ανταποκρίνεται στη μητέρα του

Ωστόσο, όταν απελευθερώθηκε για πρώτη φορά, ενώ δεν μπορούσε να μιλήσει, κατάφερε να πληκτρολογήσει στο τηλέφωνο κατά τη διάρκεια μιας κλήσης προς τη μητέρα του, γράφοντας: «Η μαμά είναι όμορφη όπως πάντα».

Είπε ότι ο πατέρας του ήταν «με γκρίζα μαλλιά όπως και πριν».

Πριν από τον πόλεμο, μιλούσε άπταιστα τρεις ξένες γλώσσες και σπούδαζε για να γίνει μεταφραστής.


Πηγή