«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Εκατοντάδες νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο – Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατεύματα


«Φλέγεται» η Μέση Ανατολή: Εκατοντάδες νεκροί από ισραηλινά πλήγματα στον νότιο Λίβανο – Οι ΗΠΑ στέλνουν στρατεύματα


Διαφ.


Κλιμακώνεται επικίνδυνα το πολεμικό σκηνικό μεταξύ του Τελ Αβίβ και της Βυρητού, έπειτα από τους τελευταίους βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο, που έχουν αφήσει 274 ανθρώπους νεκρούς εκ των οποίων 21 παιδιά και 31 γυναίκες.

Επίσης 1.024 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί από τις ισραηλινές επιθέσεις σήμερα. Σχεδόν 5.000 είναι οι τραυματίες «μέσα σε λιγότερο από μια εβδομάδα», από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς, συμπλήρωσε ο υπουργός Υγείας. Παράλληλα είπε ότι χιλιάδες οικογένειες έχουν εκτοπιστεί στον νότο λόγω των ισραηλινών πληγμάτων.

«Xιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τον νότιο Λίβανο» δήλωσε παράλληλα ο υπουργός του Λιβάνου που συντονίζει την αντιμετώπιση της κρίσης, ο Νάσερ Γιασίν.

Με την ευκαιρία, δείτε: Αλλεπάλληλες ισραηλινές επιθέσεις στον Λίβανο: «Χτυπήσαμε τη Χεζμπολάχ με τρόπους που δεν μπορούσε να φανταστεί» λέει ο Νετανιάχου

Το Ισραήλ χαρακτήρισε το νέο κύμα βομβαρδισμών ως «στοχευμένο χτύπημα», χωρίς μέχρι στιγμής να διευκρινίσει ποιος ήταν ο στόχος. Την ίδια ώρα, 274 άτομα σκοτώθηκαν και πάνω από 1.000 τραυματίστηκαν από τις ισραηλινές επιδρομές στον νότιο Λίβανο σήμερα.

Πληροφορίες που μεταδίδει το Reuters, αναφέρουν πως οι βομβαρδισμοί του Ισραήλ είχαν ως στόχο τον ανώτερο ηγέτη της Χεζμπολάχ Αλί Καράκι, αρχηγό της νότιας διοίκησης της Χεζμπολάχ. Ωστόσο, δεν είναι γνωστή, μέχρι τώρα, η κατάσταση του Καράκι. Μια πηγή προσκείμενη στη Χεζμπολάχ ανέφερε ότι η επίθεση αυτή έγινε με ισραηλινό, μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

ΟΙ ΗΠΑ στέλνουν στρατεύματα

Οι ΗΠΑ στέλνουν επιπλέον στρατεύματα στη Μέση Ανατολή. Πρόκειται για μικρό αριθμό στρατιωτικού προσωπικού για να ενισχύσει τις δυνάμεις που βρίσκονται ήδη στην περιοχή, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου, Patrick Ryder τη Δευτέρα.

«Υπό το πρίσμα των αυξημένων εντάσεων στη Μέση Ανατολή και λόγω της ανάγκης για περισσότερη προσοχή, στέλνουμε έναν μικρό αριθμό επιπλέον στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ για να ενισχύσουν τις δυνάμεις μας που βρίσκονται ήδη στην περιοχή», είπε ο Ryder.

«Αλλά για λόγους επιχειρησιακής ασφάλειας δεν πρόκειται να σχολιάσω περαιτέρω» πρόσθεσε. Αρνήθηκε να πει ωστόσο πόσα στρατεύματα θα σταλούν, σε ποια ακριβώς περιοχή και σε ποια μονάδα ανήκουν.


Πηγή