Μάριος Σαλμάς: Διαγράφεται και από τη Νέα Δημοκρατία


Μάριος Σαλμάς: Διαγράφεται και από τη Νέα Δημοκρατία


Διαφ.


Με απόφαση της Γραμματέως της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Μαρίας Συρεγγέλα, διαγράφεται από μέλος του κόμματος ο Μάριος Σαλμάς.

Να σας θυμίσουμε ότι νωρίτερα ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας είχε διαγραφεί επίσημα από την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος.

Μάριος Σαλμάς: Διαγράφεται και από τη Νέα Δημοκρατία

Η παραπομπή του αφορούσε αντικοινοβουλευτική, αντικομματική και αντισυναδελφική συμπεριφορά που προκαλεί σοβαρή ζημιά στο κόμμα ή σε άλλο βουλευτή. Στην πρώτη του αντίδραση, ο κος Σαλμάς δήλωσε ότι «αν ο κ. Μητσοτάκης με διαγράφει γιατί μίλησα για τις περιουσίες που χάνονται από τα “κόκκινα” δάνεια, επειδή αντιτάχθηκα στη woke ατζέντα για τα ομόφυλα ζευγάρια, διότι διαφώνησα με τον τρόπο λήψης της απόφασης από το επιτελικό κράτος ερήμην των βουλευτών, γιατί του ζήτησα να ελέγξει τα “καρτέλ” στην ακρίβεια και επειδή επεσήμανα την ανάγκη να στραφούμε στους πολλούς, τότε είναι τιμή μου.

Αν όμως το κάνει για να στείλει μήνυμα σε άλλους, είναι απαράδεκτο. Αν χρησιμοποιείται ως πρόφαση το ότι ανέδειξα φωτογραφικό διαγωνισμό του υπουργείου Πολιτισμού που σκανδαλωδώς ανατέθηκε σε εταιρεία, τότε να δηλώσω και να θυμίσω ότι ο έλεγχος των βουλευτών και η απεριόριστη ελευθερία λόγου είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο και σε καμία περίπτωση δεν συνιστά λόγο διαγραφής».

Σε ερώτηση εάν θα παραδώσει την έδρα είπε: «Νομίζετε ότι πρέπει να σταματήσω τη μάχη για τους πολλούς;». Αξιοσημείωτο των προθέσεών του είναι ότι ο κ. Σαλμάς προτίμησε να σνομπάρει την επιτροπή δεοντολογίας, να μην απολογηθεί και να καθίσει μόλις ένα λεπτό στο γραφείο.


Πηγή