«Γκρέμισμα υδραργύρου σε ένα 24ωρο» – Καμπανάκι Κολυδά για απότομη πτώση στην Αθήνα!


«Γκρέμισμα υδραργύρου σε ένα 24ωρο» – Καμπανάκι Κολυδά για απότομη πτώση στην Αθήνα!


Διαφ.


Με καλές καιρικές συνθήκες και άνοδο της θερμοκρασίας αναμένεται να κλείσει ο Σεπτέμβριος, με τον υδράργυρο να αγγίζει τους 32 βαθμούς στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τις τελευταίες προβλέψεις του meteo.gr, τις επόμενες ημέρες θα επικρατήσει ατμοσφαιρική κυκλοφορία που θα ευνοήσει τη μεταφορά θερμών αερίων μαζών προς τη χώρα μας. Από αύριο, Τετάρτη, οι θερμοκρασίες των αερίων μαζών που επηρεάζουν την Ελλάδα θα είναι υψηλότερες από τις φυσιολογικές για την εποχή.

Παράλληλα, φέρνει πίσω το καλοκαίρι ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: Προσοχή γυρνάνε τα 30άρια

Καμπανάκι Κολυδά για απότομη πτώση στην Αθήνα!

Οι βροχοπτώσεις θα είναι περιορισμένες, κυρίως στη δυτική Ελλάδα. Ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς, σε ανάρτησή του παρουσίασε τις καιρικές προγνώσεις για την Αθήνα μέχρι τις αρχές Οκτωβρίου. Όπως αναφέρεται, από την Τετάρτη η θερμοκρασία θα αυξηθεί, με την Κυριακή να προμηνύεται ως ιδιαίτερα ζεστή ημέρα, φτάνοντας τους 32 βαθμούς Κελσίου.

Καμπανάκι Κολυδά για απότομη πτώση στην Αθήνα!

Στη συνέχεια, παρατηρείται μια απότομη πτώση της θερμοκρασίας κατά περίπου 7 βαθμούς μέσα σε μόλις 24 ώρες. Τη Δευτέρα, ο υδράργυρος θα πέσει στους 25 βαθμούς Κελσίου. Όσον αφορά τις βροχοπτώσεις, ο κ. Κολυδάς σημειώνει ότι η μόνη παραφωνία στον ευχάριστο καιρό της Δευτέρας, 30 Σεπτεμβρίου, θα είναι ένα κύμα που θα πλήξει τη βόρεια Ελλάδα.


Πηγή