Διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι «6» του ΠΑΣΟΚ – «Είναι "juicy" ότι οι 11 βγήκαν απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη»


Διασταυρώνουν τα ξίφη τους οι «6» του ΠΑΣΟΚ – «Είναι "juicy" ότι οι 11 βγήκαν απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη»


Διαφ.


Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα το debate των υποψηφίων για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, με τους «6» να συγκρούονται σε έξι θεματικές ενότητες και ερωτήματα που θέτουν ο ένας στον άλλον.

Οι έξι υποψήφιοι για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ έφτασαν λίγα λεπτά μετά τις 8 στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ, το οποίο από νωρίς κινήθηκε σε ρυθμούς debate, και προσερχόμενοι έκαναν τις πρώτες τους δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες, θέτοντας το πλαίσιο στο οποίο κινούνται κατά τη διάρκεια του debate, με τις πέντε ενότητες να έχουν ήδη ολοκληρωθεί.

Εκτός από τους δημοσιογράφους που έδωσαν το «παρών», στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ βρέθηκαν και φωτορεπόρτερ, οι οποίοι απαθανάτισαν όσα συνέβησαν στα παρασκήνια και κυρίως τους έξι πρωταγωνιστές, λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει το debate. Δεν έλειψαν οι χειραψίες μεταξύ των υποψηφίων, οι απαραίτητες διορθώσεις πριν δοθεί το σήμα «on air», τα… μυστικά και οι τελευταίες «κλεφτές» ματιές στα πολιτικά τους σχέδια.

ΠΑΣΟΚ debate
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

«Είναι “juicy” ότι οι 11 βγήκαν απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εμείς καταθέσαμε εδώ και καιρό σχετική πρόταση. Καλούμε τους “11”, αν δε θέλουν να είναι υποκριτές, να ψηφίσουν την πρότασή μας την Πέμπτη», απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης σε ερώτηση για τους 11 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας που κατέθεσαν ερώτηση στον Κωστή Χατζηδάκη για το θέμα των κόκκινων δανείων.

«Το φορολογικό σύστημα στην Ελλάδα είναι άδικο. Φορολογούμε το επάγγελμα και όχι το εισόδημα. Το κράτος έχει αποτύχει ξανά και ξανά να κάνει ελέγχους […] Η φορολόγηση μπορεί να μειωθεί μόνο αν κάνεις αυτά που χρειάζονται για να μαζέψεις τα έσοδα. Το κράτος ευθύνεται κατά κύριο λόγο για το ότι αποτυγχάνουμε να μαζέψουμε τους φόρους», απάντησε ο Παύλος Γερουλάνος. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης, «σήκωσε το γάντι» και ρώτησε τον κ. Γερουλάνο για το κατά πόσο έχει μελετήσει το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ. «Αυτά που προτείνετε είναι ήδη στο πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ», του είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε επίσης: Δημοσκόπηση Pulse: «Τερματίζει» δεύτερο το ΠΑΣΟΚ με 16% – Ποιος περνάει στο β’ γύρο απέναντι στον Νίκο Ανδρουλάκη

«Η Γερμανία πυροδοτεί το θέμα της συνθήκης Σένγκεν. Αυτό δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό. Έχει έρθει η ώρα να δούμε συνολικά το μεταναστευτικό. Χρειάζεται η προστασία των συνόρων πάντα με την τήρηση των διεθνών κανόνων», δήλωσε η Νάντια Γιαννακοπούλου, όταν ρωτήθηκε για τη μετανάστευση και την ξενοφοβική στροφή της Ευρώπης.

Από πλευράς του, ο Χάρης Δούκας τη ρώτησε πόσες φορές συζητήθηκαν αυτά τα θέματα στο ΠΑΣΟΚ. «Δε θυμάμαι να έχει γίνει κάποια τέτοια κουβέντα μέσα στο κόμμα και άλλα μείζονα θέματα όπως ειναι το θέμα του μεταναστευτικού. Θέλουμε φύλαξη των συνόρων και την πλήρη τήρηση του διεθνούς δικαίου», απάντησε η Νάντια Γιαννακοπούλου, με την Άννα Διαμαντοπούλου να συμφωνεί επί της αρχής, κάνοντας λόγο για «δημογραφική έκρηξη» της Αφρικής. «Συμφνωνώ απόλυτα με αυτό που λες Άννα», είπε χαρακτηριστικά.


Πηγή