Πλήθος πολιτικών στη βράβευση του Αλέξη Τσίπρα: Το «καρφί» στον Κασσελάκη – «Η νέα γενιά θέλει ουσία, όχι εικόνα»


Πλήθος πολιτικών στη βράβευση του Αλέξη Τσίπρα: Το «καρφί» στον Κασσελάκη – «Η νέα γενιά θέλει ουσία, όχι εικόνα»


Διαφ.


Το βραβείο Ειρήνης «Νίκος Νικηφορίδης» παρέλαβε ο Αλέξης Τσίπρας το βράδυ της Τρίτης 24 Σεπτεμβρίου, στο Αμφιθέατρο της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων.

Η βράβευση του πρώην πρωθυπουργού έγινε με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ, από το εξωτερικό, τιμήθηκαν με το βραβείο δύο εκπρόσωποι του δικοινοτικού κινήματος συνύπαρξης σε ενωμένη Κύπρο, ο Γιώργος Λιασής, πρόεδρος της Ένωσης Κυπρίων Προσφύγων Ελλάδος, και η Neshe Yashin, Τουρκοκύπρια ποιήτρια, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κύπρου. Η θέσπιση του βραβείου είναι πρωτοβουλία του ΠΑ.Δ.Ο.Π (Παρατηρητήριο Διεθνών Οργανισμών & Παγκοσμιοποίησης) και απονέμεται κάθε χρόνο.

Δείτε επίσης: «Είμαι εδώ, ο δικός μας ΣΥΡΙΖΑ»: Προαναγγελία υποψηφιότητας για την προεδρία από τον Στέφανο Κασσελάκη

Πλήθος βουλευτών και στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ βρέθηκαν στην αίθουσα. Μεταξύ άλλων, οι Νίκος Παππάς, Όλγα Γεροβασίλη, Σωκράτης Φάμελλος, Ρένα Δούρου, Χρήστος Γιαννούλης, Μίλτος Ζαμπάρας, ,Γιώργος Ψυχογιός, Πόπη Τσαπανίδου, Συμεών Κεδικογλου, Κυριακή Μάλαμα, Διονύσης Καλαματιανός, Χάρης Μαμουλάκης, Θεόφιλος Ξανθόπουλος, Ευάγγελος Αποστολάκης, Γιώργος Καραμέρος.

Επίσης, έδωσαν το παρών στελέχη όπως η Ράνια Σβίγκου, ο Παυσανίας Παπαγεωργίου, ο Γιώργος Βασιλειάδης, Γρηγόρης Θεοδωράκης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Γιάννης Μπαλάφας, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, Γιάννης Ραγκούσης, Γιάννης Μαντζουράνης, Τζένη Αρσένη, Κώστας Ζαχαριάδης, Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Σημεία της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα

Ο τέως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια τοποθέτηση ποικίλης ύλης, σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως «οι αγώνες για ειρήνη δεν είναι μακρινοί. Υπάρχουν άνθρωποι που αγωνίζονται και μετά το κλείσιμο των καμερών. Μια γενιά που απέναντι στον κυνισμό, αρνείται να παρασυρθεί από την τοξικότητα, θέλει ουσία, όχι εικόνα, αναζητά όραμα και ρεαλισμό. Οφείλουμε να απευθυνθούμε σε αυτή τη γενιά με ειλικρίνεια, όραμα και πράξεις. Όχι με φθηνά εντυπωσιακά λόγια, αλλά με σοβαρότητα και αλήθεια».

Τοποθετούμενος για τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «ο μόνος δρόμος για τη Βόρεια Μακεδονία είναι ο σεβασμός στη Συμφωνία από τη νέα της ηγεσία. Να μην επιτρέψουμε να γίνουν τα Βαλκάνια ανεξέλεγκτο πεδίο ανταγωνισμού δυνάμεων. Η Ελλάδα οφείλει να επιστρέψει σε μια εξωτερική πολιτική ειρήνης και σταθερότητας, όχι σε ρόλο “προκεχωρημένου φυλακίου”».

Και συμπλήρωσε: «Είναι αμήχανο να βραβεύεσαι για την ειρήνη εν μέσω πολέμων. Αλλά τώρα πρέπει να καταλάβουμε ότι ο αγώνας για την ειρήνη δεν είναι παρωχημένος, είναι προϋπόθεση για το μέλλον. Η Ευρώπη πρέπει να διεκδικήσει κατάπαυση πυρός σε Μέση Ανατολή και Ουκρανία, και να επιβάλει κυρώσεις αν οι επιχειρήσεις συνεχιστούν».


Πηγή