Ανείπωτη τραγωδία: Αγοράκι «έσβησε» μόνο και παραμελημένο επειδή εισέπνευσε σκόνη πιθήκου


Ανείπωτη τραγωδία: Αγοράκι «έσβησε» μόνο και παραμελημένο επειδή εισέπνευσε σκόνη πιθήκου


Διαφ.


Ένα «παραμελημένο» αγοράκι πέθανε σε ένα άθλιο σπίτι σε ηλικία μόλις επτά εβδομάδων, αφού εκτέθηκε στο ψυχοδραστικό φάρμακο την «σκόνη πιθήκου», σύμφωνα με αποκαλύψεις της Daily Mail.

Ο Ronnie Higginson δυσκολευόταν να αναπνεύσει και δεν έπαιρνε τροφή, αλλά οι γονείς του Kayleigh Clarke, 32 ετών, και Michael Higginson, 52 ετών, δεν ζήτησαν ιατρική βοήθεια.

Αγοράκι «έσβησε» επειδή εισέπνευσε σκόνη πιθήκου

Αδιανόητο: Αγοράκι «έσβησε» επειδή εισέπνευσε σκόνη πιθήκου

Το μωρό έπαθε τότε καρδιακή ανακοπή στο σπίτι της οικογένειάς του στην περιοχή Cobridge του Stoke-on-Trent, Staffordshire.

Οι γονείς του καταδικάστηκαν για κακοποίηση ανηλίκου τον Οκτώβριο του 2022 – με τον Clarke να φυλακίζεται για 27 μήνες και στον Higginson επιβλήθηκε ποινή 15 μηνών με διετή αναστολή.

Με την ευκαιρία, δείτε: Κανείς δεν θα αντέξει σ’ αυτή την κηδεία: Νεκρή μητέρα και τα τρία της παιδάκια 9, 6 και 2 ετών μέσα στο σπίτι τους!

Η οικογένεια ήταν ήδη γνωστή στις κοινωνικές υπηρεσίες – με την Clarke να έχει αποκρύψει την εγκυμοσύνη της και τον Ronnie να γεννιέται πρόωρα μόλις λίγες εβδομάδες αφότου αποκάλυψε την κατάστασή της στην κοινωνική λειτουργό της.

Ενώ η αιτία θανάτου του Ronnie δεν επιβεβαιώθηκε ποτέ, οι τοξικολογικές εξετάσεις αποκάλυψαν ψυχοδραστικές ουσίες στο αίμα και τα ούρα του.

Τώρα, η έρευνα για τον θάνατό του στο Στόουκ άκουσε την Έλεν Χόκινς, κοινωνική λειτουργό που επισκέφθηκε το σπίτι της οικογένειας τις εβδομάδες πριν από τον θάνατο του Ρόνι.

Η ανάκριση θα διερευνήσει αν το μωρό επτά εβδομάδων που πέθανε μετά από εβδομάδες παραμέλησης θα ήταν σήμερα ζωντανό αν είχε διασωθεί νωρίτερα.

Αγοράκι «έσβησε» επειδή εισέπνευσε σκόνη πιθήκου

Είπε: «Την πρώτη φορά που συνάντησα την οικογένεια και επισκέφθηκα το σπίτι έμεινα αρκετά έκπληκτη από το πώς ήταν οι συνθήκες. Δεν υπήρχαν χαλιά στο πάτωμα και δεν υπήρχαν κλινοσκεπάσματα.

‘Υπήρχε ένα γιογιό που έμοιαζε σαν να είχε εμετό μέσα. Εκείνη την εποχή η Kayleigh αποκάλυψε ότι ήταν έγκυος 30 εβδομάδων και πήγε για μια ιδιωτική εξέταση.

Είχε αποκρύψει αρκετές εγκυμοσύνες. Είμαι υπεύθυνη για την προστασία των παιδιών εδώ και 16 χρόνια και η κατάσταση στην οποία ζούσαν τα παιδιά ήταν από τις χειρότερες που έχω δει ποτέ».

Η κ. Hawkins – η οποία ήταν κοινωνική λειτουργός στο Stoke-on-Trent City Council από τον Ιούλιο έως τον Οκτώβριο του 2019 – είπε επίσης ότι υπήρχε μια «πολύ έντονη» μυρωδιά κάνναβης κατά τη διάρκεια μιας άλλης επίσκεψης.

‘Η έκθεση στη σκόνη πιθήκου θα είχε αυξήσει τον κίνδυνο θανάτου από βρεφική ηλικία. Ήταν σαφές ότι είχε κάποιου είδους λοίμωξη του αναπνευστικού συστήματος – η ιστολογία των πνευμόνων του έδειξε στοιχεία οξείας φλεγμονής.

«Και οι δύο (Clarke και Higginson) παραδέχτηκαν ότι ήταν τακτικοί χρήστες ναρκωτικών, αλλά σε καμία περίπτωση δεν είχαν δώσει σε κάποιο από τα παιδιά τους ναρκωτικά. Ήταν όμως παρόντες, όχι απαραίτητα στο ίδιο δωμάτιο».

Η ανάκριση συνεχίζεται.


Πηγή