Νέα ανατριχιαστική απειλή από τον Πούτιν: Θα κηρύξει πυρηνικό πόλεμο σε κάθε χώρα που επιτίθεται στη Ρωσία!


Νέα ανατριχιαστική απειλή από τον Πούτιν: Θα κηρύξει πυρηνικό πόλεμο σε κάθε χώρα που επιτίθεται στη Ρωσία!


Διαφ.


Μία νέα πυρηνική απειλή εξαπολύει ο Πούτιν, λίγες ημέρες μετά τη δημοσίευση ενός βίντεο στο οποίο προσομοιώνεται πυρηνική επίθεση στο Λονδίνο.

Ειδικότερα, ο Βλαντιμίρ Πούτιν μείωσε το όριο για το πότε η Ρωσία μπορεί να εξαπολύσει πυρηνικό πλήγμα στους αντιπάλους της.

Νέα πυρηνική απειλή από τον Πούτιν

Ο Πούτιν μπορεί πλέον να αναπτύξει το πυρηνικό του οπλοστάσιο αν η χώρα χτυπηθεί με συμβατικούς πυραύλους και ο επικεφαλής του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Μόσχα θα θεωρήσει οποιαδήποτε επίθεση που υποστηρίζεται από μια πυρηνική δύναμη ως κοινή επίθεση.

Θα επιτεθεί με πυρηνικά σε κάθε μαζική επίθεση κατά της Ρωσίας!

Είπε ότι οι προϋποθέσεις για τη χρήση πυρηνικών όπλων είναι «σαφώς καθορισμένες» και θα μπορούσαν να εξετάσουν μια τέτοια κίνηση εάν «λάβουμε αξιόπιστες πληροφορίες για μια μαζική εκτόξευση εναέριων και διαστημικών μέσων επίθεσης και τη διέλευσή τους από τα σύνορα του κράτους μας».

Η ανακοίνωση της πολιτικής αυτής έρχεται την ώρα που ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι παρουσιάζει στις ΗΠΑ το «σχέδιο νίκης», δηλαδή τη στρατηγική χρήσης πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς σε στόχους εντός της επικράτειας του Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι η Ρωσία διατηρεί το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα εάν η ίδια ή η σύμμαχος Λευκορωσία γίνουν αντικείμενο επίθεσης.

Θα επιτεθεί με πυρηνικά σε κάθε μαζική επίθεση κατά της Ρωσίας!
Προσομοίωση πυρηνικού πολέμου στο Λονδίνο

‘Η επίθεση κατά της Ρωσίας από οποιοδήποτε μη πυρηνικό κράτος, αλλά με τη συμμετοχή ή την υποστήριξη ενός πυρηνικού κράτους, αντιμετωπίζεται ως κοινή επίθεση κατά της Ρωσικής Ομοσπονδίας’, είπε.

Το σημερινό δημοσιευμένο πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, που καθορίζεται σε διάταγμα του Πούτιν το 2020, αναφέρει ότι η Ρωσία μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση πυρηνικής επίθεσης από εχθρό ή συμβατικής επίθεσης που απειλεί την ύπαρξη του κράτους.

Ο πρεσβευτής της Ουκρανίας Valerii Zaluzhnyi αυτή την εβδομάδα απηύθυνε νέα έκκληση να χρησιμοποιηθούν τα δυτικά όπλα μεγάλου βεληνεκούς για να πλήξουν το ρωσικό έδαφος, λέγοντας ότι είναι «ζωτικής σημασίας» για την επιτυχία του Κιέβου.

Προειδοποίησε ότι είναι μια «κρίσιμη στιγμή» για τους συμμάχους να δείξουν «σθένος» και «υπομονή» στην ενίσχυση της άμυνας της Ουκρανίας, καθώς ο υπουργός Εξωτερικών David Lammy προέτρεψε τους συμμάχους να δείξουν «κότσια».


Πηγή