Η συγκλονιστική στιγμή που σπίτι καταρρέει στα νερά του Ατλαντικού – 9 σπίτια έχουν χαθεί στον ωκεανό (video)


Η συγκλονιστική στιγμή που σπίτι καταρρέει στα νερά του Ατλαντικού – 9 σπίτια έχουν χαθεί στον ωκεανό (video)


Διαφ.


ΗΠΑ: Ένα ακόμη σπίτι κατέρρευσε στα νερά των Outer Banks στη Βόρεια Καρολίνα, σε μια παραλία που διαβρώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Είναι το τρίτο σπίτι που καταρρέει από την Παρασκευή.

Οι υπεύθυνοι έχουν προειδοποιήσει τους κολυμβητές και τους σέρφερ να αποφεύγουν τις παραλίες Rodanthe, Waves και Salvo λόγω των συντριμμιών που επιπλέουν στα κύματα.

Επιπλέον, οι παραθεριστές καλούνται να φορούν προστατευτικά παπούτσια όταν περπατούν κατά μήκος της 70 μιλίων ακτογραμμής που περιλαμβάνει την παραλία μπροστά από το Rodanthe, για να αποφύγουν τραυματισμούς από καρφιά που προεξέχουν από τα ξύλινα συντρίμμια, σύμφωνα με την προειδοποίηση των φυλάκων του Cape Hatteras National Seashore.

Παράλληλα, ρωσική «πλωτή βόμβα» εντοπίστηκε στα ανοικτά της Βρετανίας: Μεταφέρει επταπλάσια ποσότητα εκρηκτικών υλών από αυτή που κατέστρεψε τη Βηρυτό το 2020

Η κατάρρευση του ακατοίκητου σπιτιού, που συνέβη το απόγευμα της Τρίτης, ακολουθεί την κατάρρευση δύο άλλων παραλιακών σπιτιών στο Rodanthe την Παρασκευή. Φωτογραφίες που μοιράστηκε η υπηρεσία του πάρκου δείχνουν το κατεστραμμένο σπίτι και σωρούς θρυμματισμένων συντριμμιών. Δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί από την κατάρρευση.

Υπογραμμίζεται η ευαισθησία των σπιτιών στην παράκτια διάβρωση που προκαλείται από συνδυασμό ανέμων, κυμάτων, παλίρροιας και ανόδου της στάθμης της θάλασσας.

Συγκλονίζουν οι εικόνες από τη Βόρεια Καρολίνα των ΗΠΑ

View this post on Instagram

A post shared by CNN (@cnn)

Το Rodanthe είναι ένα χωριό περίπου 200 κατοίκων στις Outer Banks, μια στενή λωρίδα φραγμένων νησιών που προεξέχουν στον Ατλαντικό. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι τα νησιά-φράγματα δεν ήταν ποτέ ιδανικά για ανάπτυξη, καθώς συνήθως σχηματίζονται από ιζήματα που αποθέτουν τα κύματα από την ηπειρωτική χώρα και μετακινούνται ανάλογα με τα καιρικά φαινόμενα και άλλες ωκεάνιες δυνάμεις.


Πηγή