Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τριάδα… παλιά ορθόδοξη με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ – «Καταρρέει» ο ΣΥΡΙΖΑ


Δημοσκόπηση Metron Analysis: Τριάδα… παλιά ορθόδοξη με ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ – «Καταρρέει» ο ΣΥΡΙΖΑ


Διαφ.


Η δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega είχε αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία να παρουσιάσει, με την έρευνα να γίνεται σε δείγμα 1.603 ατόμων από τις 13 έως τις 23 Σεπτεμβρίου.

Όσον αφορά την πρόθεση ψήφου, η ΝΔ προηγείται με 23%. Ακολουθούν ΠΑΣΟΚ με 11,8%, το ΚΚΕ με 8,1%, η Ελληνική Λύση με 6,9%, ο ΣΥΡΙΖΑ πέμπτο κόμμα με 6,7%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,7% και η Φωνή Λογικής με 3%. Αδιευκρίνιστη ψήφος για το 13,4%.

Η Διαμαντοπούλου κερδίζει έδαφος στο ΠΑΣΟΚ

Στην ερώτηση για τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, το 29% λέει ότι θα πάει σίγουρα ή πιθανόν να πάει να ψηφίσει. Το 53% λέει ότι δεν θα πάει σίγουρα να ψηφίσει, ενώ μάλλον δεν θα πάει το 15%.

Στα πρόσωπα, στους ψηφοφόρους που είναι στα όρια εκλογικής επιρροής στο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, πρώτος σε προτίμηση έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης με 24%, ακολουθεί η Άννα Διαμαντοπούλου με 23%, ο Χάρης Δούκας με 22%, ο Παύλος Γερουλάνος με 13%, η Νάντια Γιαννακοπούλου με 4% και ο Μιχάλης Κατρίνης με 2%.

Από αυτούς που θα πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Ανδρουλάκης έρχεται πρώτος με 31%, η Άννα Διαμαντοπούλου 24%, ο Χάρης Δούκας με 22%, ο Παύλος Γερουλάνος με 12%.

Σε όσους δηλώνουν πρόθεση ψήφου στο ΠΑΣΟΚ ή είναι αναποφάσιστοι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ, ο Νίκος Ανδρουλάκης προηγείται με 42%, ο Χάρης Δούκας ακολουθεί με 23%, η Άννα Διαμαντοπούλου με 15%, ο Παύλος Γερουλάνος με 9%.

Στην παράσταση νίκης, προηγείται με 43% ο Νίκος Ανδρουλάκης, 27% ο Χάρης Δούκας, 10% η Άννα Διαμαντοπούλου.

Σχετικά με το ποιος «κέρδισε» το πρόσφατο debate, προηγείται η Άννα Διαμαντοπούλου με 24%, ο κ. Ανδρουλάκης 23%, ο Παύλος Γερουλάνος με 17%, ο Χάρης Δούκας με 16%, ο Μιχάλης Κατρίνης με 7% και η Νάντια Γιαννακοπούλου με 4%.

Κασσελάκης… ξανά για ΣΥΡΙΖΑ

Η απόφαση για αποπομπή Κασσελάκη, οι ψηφοφόροι ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 53% λένε ότι ήταν σε λάθος κατεύθυνση και το 39% προς την σωστή.

Στο σύνολο των ερωτηθέντων ένα 47% θεωρεί ότι ήταν κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση ενώ 39% προς τη λάθος.

Το 43% των ψηφοφόρων ΣΥΡΙΖΑ λένε ότι πρέπει να επανεκλεγεί ο κ. Κασσελάκης ενώ το 48% θέλει εκλογή νέου προέδρου.


Πηγή