Νέα απάτη με δήθεν τροχαίο: Άρπαξαν 3.500 ευρώ από ηλικιωμένη – Της είπαν να τα βάλει σε σακούλα και να τα πετάξει από το μπαλκόνι


Νέα απάτη με δήθεν τροχαίο: Άρπαξαν 3.500 ευρώ από ηλικιωμένη – Της είπαν να τα βάλει σε σακούλα και να τα πετάξει από το μπαλκόνι


Διαφ.


Ένα νέο περιστατικό απάτης με δήθεν τροχαίο σημειώθηκε την Τετάρτη (25/9) στο Ηράκλειο, στην Κρήτη με θύμα μία ηλικιωμένη γυναίκα.

Την πήραν τηλέφωνο και της είπαν ότι είχε τραυματιστεί συγγενής της

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, όλα συνέβησαν το απόγευμα της Τετάρτης 25/9 όταν άγνωστος άνδρας πήρε τηλέφωνο την ηλικιωμένη στο σπίτι της στο Ηράκλειο και της είπε ότι στενό συγγενικό της πρόσωπο είχε τραυματιστεί σοβαρά σε τροχαίο ατύχημα και χρειαζόταν άμεσα επέμβαση.

Ο άνδρας, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, είπε στη γυναίκα ότι θα χρειαστεί ένα μεγάλο ποσό για να πραγματοποιηθεί η χειρουργική επέμβαση. Η ηλικιωμένη πανικοβλήθηκε και χωρίς να το σκεφτεί κατάφερε να μαζέψει περίπου 3.500 ευρώ.

Της είπαν να βάλει τα λεφτά σε σακούλα και να τα πετάξει από το μπαλκόνι

Ο άγνωστος άνδρας, πάντα σύμφωνα με το ρεπορτάζ, επικοινώνησε εκ νέου με την ηλικιωμένη και όταν εκείνη του είπε ότι είχε καταφέρει να μαζέψει τα λεφτά, της ζήτησε τα βάλει σε μία πλαστική σακούλα και να τα πετάξει από το μπαλκόνι της, όπου από κάτω βρισκόταν μία γυναίκα που θα τα παραλάμβανε.

Η γυναίκα-συνεργός του άγνωστου άνδρα εμφανίστηκε, πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε. Η άτυχη ηλικιωμένη συνειδητοποίησε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και την επόμενη ημέρα πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να προχωρήσει σε καταγγελία. Οι Αρχές διερευνούν το περιστατικό.

Απάτη που βασίζεται στον αιφνιδιασμό και στον πανικό

Η μέθοδος με την οποία εξαπάτησαν την ηλικιωμένη με το δήθεν τροχαίο είναι πλέον γνωστή και βασίζεται στον αιφνιδιασμό, με αποτέλεσμα να πανικοβληθεί το θύμα, να θολώσει το μυαλό του και να μην μπορεί να σκεφτεί καθαρά.

Ο καθένας, η καθεμία μπορεί να πέσει θύμα αυτής της απάτης, καθώς άλλο να ακούς, να βλέπεις, να διαβάζεις για τέτοια περιστατικά σε κατάσταση ηρεμίας και άλλο να σε καλέσουν εκείνη τη στιγμή και να ακούς φωνές, κλάματα ή οτιδήποτε σκαρφιστούν οι απατεώνες για να σε ξεγελάσουν. Να γιατί πρέπει πάντα να διατηρούμε την ψυχραιμία μας…


Πηγή