86χρονη γιαγιά κάηκε ζωντανή μέσα στην ημέρα, ανήμερα της κηδείας του συντρόφου της


86χρονη γιαγιά κάηκε ζωντανή μέσα στην ημέρα, ανήμερα της κηδείας του συντρόφου της


Διαφ.


Μια ηλικιωμένη γυναίκα υπέστη τραγικά θανατηφόρα εγκαύματα από καυτό νερό που υπερχείλισε από την μπανιέρα της – αφού έπεσε στο μπάνιο της την ημέρα που επρόκειτο να παραστεί στην κηδεία του συντρόφου της.

Η Maura Templey, 86 ετών, από το Co Laois της Ιρλανδίας, απεβίωσε στο νοσοκομείο St James’s του Δουβλίνου στις 30 Νοεμβρίου 2022 – έξι ημέρες αφότου ο αδελφός της τη βρήκε πεσμένη στο πάτωμα του μπάνιου της. Κατά τη διάρκεια της ανάκρισης του θανάτου της στο Περιφερειακό Ιατροδικαστικό Δικαστήριο του Δουβλίνου την Πέμπτη, ο Anthony Byrne αποκάλυψε ότι άρχισε να ανησυχεί όταν η αδελφή του δεν εμφανίστηκε στην κηδεία του εκλιπόντος συντρόφου της το πρωί της 24ης Νοεμβρίου 2022.

Ο κ. Byrne εξήγησε ότι χρησιμοποίησε ένα εφεδρικό κλειδί για να μπει στο σπίτι της αδελφής του, αφού εκείνη δεν ανταποκρίθηκε στο χτύπημά του στην πόρτα της μετά την εξόδιο ακολουθία. Αυτός και ένας φίλος του ανακάλυψαν την κα Templey, ντυμένη με το νυχτικό της, ξαπλωμένη ανάμεσα στην μπανιέρα και την τουαλέτα στο μπάνιο της. Αν και είχε τις αισθήσεις της, ο κ. Byrne είπε ότι η αδελφή του ήταν εξαιρετικά αναστατωμένη και πονούσε και δεν ήθελε να την αγγίξουν, αναφέρει η Irish Mirror.

86χρονη γιαγιά κάηκε ζωντανή μέσα στην ημέρα, ανήμερα της κηδείας του συντρόφου της

Ενημέρωσε την ιατροδικαστή, Aisling Gannon, ότι δεν γνώριζε εκείνη τη στιγμή ότι η αδελφή του είχε υποστεί εγκαύματα. Παρατήρησε ότι το νερό ξεχείλιζε από την μπανιέρα, αλλά ήταν κρύο «σε εκείνο το στάδιο». Σημείωσε επίσης ότι η αποχέτευση της μπανιέρας ήταν φραγμένη από ένα ρολό τουαλέτας, ενώ υπήρχαν και διάφορα άλλα αντικείμενα στην μπανιέρα. Ο κ. Byrne αποκάλυψε ότι η αδελφή του δεν ήταν σε θέση να μοιραστεί λεπτομέρειες σχετικά με τη δοκιμασία της.

Κατά την ανάκριση, ο καθηγητής Odhran Shelley, σύμβουλος πλαστικής χειρουργικής στο νοσοκομείο St James’s, εκτίμησε ότι το θύμα ήταν ξαπλωμένο στο πάτωμα του μπάνιου της για περίπου τέσσερις ώρες. Στην ακροαματική διαδικασία ειπώθηκε ότι η κ. Templey υπέκυψε σε πολυοργανική ανεπάρκεια και κηρύχθηκε νεκρή στις 13.55 στις 30 Νοεμβρίου 2022.

Ο ιατροδικαστής δήλωσε ότι δεν ήταν βέβαιο πόσο αποτελεσματικά είχε επικοινωνήσει η θανόντα με το ιατρικό προσωπικό σχετικά με την κατάστασή της. Η κ. Gannon σημείωσε ότι η μεταθανάτια εξέταση δεν διαπίστωσε ενδείξεις καρδιακού συμβάντος ή εγκεφαλικού επεισοδίου που θα μπορούσαν να έχουν προκαλέσει την πτώση της κ. Templey. Ανέφερε ότι παρέμενε άγνωστο αν η αποβιώσασα είχε κάνει μπάνιο ή επρόκειτο να κάνει.

Η αιτία θανάτου προσδιορίστηκε ως πολλαπλή ανεπάρκεια οργάνων λόγω εγκαυμάτων, σύμφωνα με τη νεκροψία-νεκροτομή. Ο ιατροδικαστής αναγνώρισε ότι η συμφορητική καρδιακή ανεπάρκεια έπαιξε ρόλο, αλλά δεν ήταν η άμεση αιτία θανάτου. Καθώς «τα κενά στις γνώσεις μας» εμποδίζουν την εξαγωγή οριστικού συμπεράσματος, η κ. Gannon εξέδωσε ανοικτή ετυμηγορία και εξέφρασε τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια της κ. Templey.


Πηγή