Συγκλονιστική μαρτυρία: «Μου ζήτησαν να φύγω απο μαγαζί επειδή το πρόσωπό μου τρόμαζε τους άλλους πελάτες» (photo)


Συγκλονιστική μαρτυρία: «Μου ζήτησαν να φύγω απο μαγαζί επειδή το πρόσωπό μου τρόμαζε τους άλλους πελάτες» (photo)


Διαφ.


Μια πραγματικά επονείδιστη συπεριφορά αναγκάστηκε να αντιμετωπίσει ένας άνδρας, του οποίου το πρόσωπο είναι παραμορφωμένο και με αφορμή αυτό του ζητήθηκε να απομακρυνθεί από ένα εστιατόρια γιατί θα «τρόμαζε τους πελάτες».

Σύμφωνα με την The Mirror, ο Oliver Bromley, 42 ετών, υποβαλλόταν σε θεραπεία στο King’s College Hospital στο Camberwell, στο νοτιοανατολικό Λονδίνο, και είχε αποφασίσει να γευματίσει σε ένα τοπικό εστιατόριο.

Αλλά αφού προσπάθησε να παραγγείλει φαγητό, ο κ. Bromley υποστηρίζει ότι το προσωπικό του είπε ότι είχε λάβει παράπονα από πελάτες – και του ζήτησε να φύγει.

Η φιλανθρωπική οργάνωση Nerve Tumours UK αποκάλυψε ότι περιστατικά όπως αυτό δυστυχώς «δεν είναι ασυνήθιστα», αλλά έχουν οργανώσει συναντήσεις με το UKHospitality για να ζητήσουν καλύτερη εκπαίδευση στον κλάδο.

Την ίδια στιγμή, δείτε επίσης: Απέκτησαν τρία παιδιά που «έσβησαν» σε μικρή ηλικία από σπάνια ασθένεια – Η τραγική ιστορία ζευγαριού από την Κύπρο (Video)

Ο κ. Bromley ζει με νευροϊνωμάτωση τύπου 1 – μια γενετική πάθηση που προκαλεί καλοήθεις, μη καρκινικούς όγκους να αναπτύσσονται στα νεύρα του.

Ενώ τον Αύγουστο λάμβανε θεραπεία σχετικά με την κατάστασή του στο King’s College Hospital από τους εξειδικευμένους χειρουργούς Dr. Ben Robertson και Nicholas Thomas – για τους οποίους είναι γεμάτος επαίνους – επέλεξε να αλλάξει από το νοσοκομειακό φαγητό και αποφάσισε να φάει έξω.

Ο κ. Bromley, ο οποίος συμβάλλει στη λειτουργία μιας γραμμής βοήθειας για την αντιμετώπιση κρίσεων ψυχικής υγείας του NHS, αλλά επί του παρόντος είναι εκτός εργασίας, δήλωσε: «Αποφάσισα να πάω μόνος μου για φαγητό. Το φαγητό φαινόταν καλό, οπότε μπήκα μέσα. Είπαν ότι ήταν μόνο με μετρητά οι πληρωμές, οπότε έβγαλα μερικά χρήματα και πήγα να κάνω την παραγγελία μου».

«Ο κύριος πίσω από τον πάγκο μου είπε ότι υπήρχαν παράπονα για μένα και ότι με παρακαλούσε να φύγω. Του ζήτησα να γίνει πιο σαφής και μου είπε ότι τρομάζω τους πελάτες».

Ο κ. Bromley, ο οποίος ζει στο Reigate του Surrey, δήλωσε ότι έμεινε «άφωνος» με αυτά που του είπε ο υπάλληλος, καθώς μετά βίας βρισκόταν στο εστιατόριο αρκετή ώρα για να παραπονεθεί κάποιος για την παρουσία του.

Oliver

Πώς έγινε το περιστατικό

«Δεν είχα καν καθίσει», συνέχισε.

«Πήγα να δώσω την παραγγελία μου και μου ζήτησαν να φύγω.Ίσως με είχαν δει να περιεργάζομαι, ίσως δεν με ήθελαν εκεί μέσα… Δεν ξέρω, αλλά αυτό μου είπαν. Αυτά είναι τα γεγονότα. Προφανώς, ήμουν πολύ αναστατωμένος. Πήγα σε ένα τοπικό πάρκο για να ηρεμήσω και να σκεφτώ ένα σχέδιο δράσης για το πώς θα το αντιμετωπίσω», εξομολογήθηκε.

Ο κ. Bromley, ο οποίος κατάγεται από τη Νότια Αφρική, έγραψε προσωπικά στο εστιατόριο, το οποίο δεν επιθυμεί να κατονομάσει, αλλά δεν έλαβε καμία απάντηση.

Στη συνέχεια επικοινώνησε με τη Met Police, η οποία κατέγραψε το περιστατικό ως έγκλημα μίσους.

Η Met επιβεβαίωσε στο BBC ότι αξιωματικοί είχαν επισκεφθεί τον κ. Bromley σχετικά με το περιστατικό και ότι αν και δεν έγιναν συλλήψεις, η υπηρεσία λαμβάνει «σοβαρά υπόψη τις αναφορές εγκλημάτων μίσους».

Συγκλονιστική μαρτυρία από τον Όλιβερ

Ο κ. Bromley πρόσθεσε ότι αν και συχνά αναγκάζεται να αντιμετωπίζει ανθρώπους που τον κοιτάζουν επίμονα, δεν έχει βιώσει ποτέ στο παρελθόν κάτι τόσο «άμεσο» όσο η αποπομπή του από το εστιατόριο.

Ο ίδιος είπε: «Ο κ: «Ο κόσμος κοιτάζει – ειδικά τα μικρά παιδιά – αλλά ποτέ δεν μου έχουν φερθεί τόσο άσχημα. Ήταν πολύ άμεσο και ξεκάθαρο ότι δεν ήμουν ευπρόσδεκτος. Την εποχή του περιστατικού, η χώρα βρισκόταν εν μέσω φυλετικών ταραχών. Ήμουν σε θέση να νιώσω πώς είναι να υφίστασαι διακρίσεις».

Οι Trading Standards ενημερώθηκαν επίσης για την εμπειρία του και η φιλανθρωπική οργάνωση Nerve Tumours UK θα συναντηθεί με την UKHospitality για να συζητήσουν την καλύτερη εκπαίδευση των εργαζομένων.


Πηγή