Σφυροκόπημα στον Λίβανο: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το «αρχηγείο» της Χεζμπολάχ – Στόχος ήταν ο Νασράλα


Σφυροκόπημα στον Λίβανο: Οι Ισραηλινοί βομβάρδισαν το «αρχηγείο» της Χεζμπολάχ – Στόχος ήταν ο Νασράλα


Διαφ.


Μαχητικά του Ισραήλ βομβάρδισαν σήμερα (27/9) το απόγευμα το «αρχηγείο» της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού, με ισχυρές εκρήξεις να ακούγονται σε όλη την πόλη από τα διαδοχικά αεροπορικά πλήγματα. Στόχος του πλήγματος φέρεται να ήταν ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ, Χασάν Νασράλα, ενώ προχθές σκοτώθηκε ανώτερο στέλεχος του στρατιωτικού βραχίονα της παραστρατιωτικής οργάνωσης.

Έξι κτήρια καταστράφηκαν ολοσχερώς από τις επιδρομές, δήλωσε μια πηγή που πρόσκειται στη Χεζμπολάχ. Οι εκρήξεις προκάλεσαν τεράστιους κρατήρες σε πολλά σημεία, σύμφωνα με το τηλεοπτικό κανάλι Al-Manar της Χεζμπολάχ.

Το λιβανικό πρακτορείο ειδήσεων και το τηλεοπτικό δίκτυο της Χεζμπολάχ, Al-Manar, μεταδίδουν εικόνες από έναν τεράστιο κρατήρα και τεράστιο σύννεφο καπνού να έχει υψωθεί πάνω από την πόλη. Κάτοικοι άκουγαν πολλαπλές ισχυρές εκρήξεις. Σειρήνες ασθενοφόρων ακούγονται σε όλη την πρωτεύουσα του Λιβάνου.

«Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία προέβη σε ένα πλήγμα ακριβείας στο αρχηγείο της Χεζμπολάχ στη λιβανική πρωτεύουσα της Βηρυτού πριν από λίγο», δήλωσε λίγο πριν τις 19:00 ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού υποναύαρχος, Ντάνιελ Χαγκάρι.

Ο ίδιος είπε ότι το αρχηγείο ήταν χτισμένο κάτω από κτίρια όπου κατοικούσαν πολίτες στο προάστιο Νταχίγιε, προπύργιο της σιιτικής οργάνωσης.

Μια πηγή ασφαλείας του Λιβάνου δήλωσε ότι οι επιδρομές είχαν στόχο περιοχή όπου βρίσκονται ανώτατοι αξιωματούχοι της Χεζμπολάχ.


Πηγή