H Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι ο Νασράλα είναι νεκρός – Οι απειλές του Ιράν κατά του Ισραήλ (video)


H Χεζμπολάχ επιβεβαίωσε ότι ο Νασράλα είναι νεκρός – Οι απειλές του Ιράν κατά του Ισραήλ (video)


Διαφ.


Η Μέση Ανατολή φλέγεται ξανά και αυτήν την φορά η κατάσταση είναι πιο έκρυθμη από ποτέ, με τον ισραηλινό στρατό εκδίδει ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του ηγέτη της Χεζμπολάχ κατά τη διάρκεια των χθεσινών (27/9) βομβαρδισμών στη Βηρυτό.

«Ο Χασάν Νασράλα δεν είνα πλέον ικανός να τρομοκρατεί τον κόσμο» ανέφερε στην ανάρτησή του στο X.

Η εντολή του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπέντζαμιν Νετανιάζου άλλωστε για χτύπημα στο αρχηγείο της οργάνωσης, στη Βηρυτό, αλλάζει όλα τα δεδομένα και καταπατά τις κόκκινες γραμμές που είχε θέσει η Τεχεράνη.

Να υπενθυμίσουμε ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF) το μεσημέρι του Σαββάτου (28/9) ότι ο Χασάν Νασράλα σκοτώθηκε στους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Βηρυτό.

Για αρκετή ώρα η Χεζμπολάχ κρατούσε σιγή ιχθύος, ωστόσο τελικά επιβεβαίωσε τον θάνατο του αρχηγού της.

Απειλές Ιράν στο Ισραήλ για τον Νασράλα

Ο Ανώτατος Ηγέτης του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ κάλεσε σήμερα τους μουσουλμάνους να «παραμείνουν δίπλα στον λαό του Λιβάνου και στην υπερήφανη Χεζμπολάχ με οποιαδήποτε μέσα έχουν και να τον συνδράμουν στην αντιμετώπιση του μοχθηρού καθεστώτος (του Ισραήλ)».

Σε δήλωση που εκδόθηκε αφού ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι σκότωσε τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Χασάν Νασράλα, ο Χαμενεΐ ανέφερε: «Η μοίρα αυτής της περιοχής θα καθοριστεί από τις δυνάμεις της αντίστασης, με τη Χεζμπολάχ στην πρώτη γραμμή», μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.


Πηγή