Η ακρίβεια «τσακίζει» τα νοικοκυριά – Σε απόγνωση με τις τιμές σε φρούτα και λαχανικά


Η ακρίβεια «τσακίζει» τα νοικοκυριά – Σε απόγνωση με τις τιμές σε φρούτα και λαχανικά


Διαφ.


Στα «ύψη» βρίσκονται οι τιμές στα φρούτα και στα λαχανικά με τα νοικοκυριά να τα βρίσκουν «σκούρα» και να υποχρεώνονται να βάζουν» φρένο στις αγορές τους ή να ψωνίζουν ακόμη και με το κομμάτι. Την ίδια ώρα απλησίαστες είναι οι τιμές στο σουνλάκι και στον καφέ.

Η ακρίβεια «γονατίζει» τους καταναλωτές και προκαλεί μεγάλα οικονομικά προβλήματα στα νοικοκυριά.

Ανησυχία με τις τιμές με τις τιμές σε φρούτα και λαχανικά

Ο Ιωάννης Σιδέρης, έμπορος οπωροκηπευτικών, μίλησε στο «MEGA Σαββατοκύριακο» για τις τιμές των προϊόντων και εξέφρασε τον φόβο του για περαιτέρω ανατιμήσεις.

«Υπερβολικά τσιμπημένες είναι οι τιμές και είναι γιατί δεν βρίσκουμε προϊόντα. Έχουμε πάψει να έχουμε το περιθώριο της διαλογής. Διαλέγαμε πχ τα καλύτερα κολοκύθια και τα παίρναμε, τώρα παρακαλάμε τον παραγωγό να μας στείλει κολοκύθια. Η τιμή που πουλούσαμε την ποικιλία βελανίδια στις τομάτες ήταν 3,90 ευρώ/κιλό πριν 20 μέρες, και σήμερα το αγόρασα 5,90/κιλό στην χονδρική.

Το ίδιο και για τις πιπεριές Φλωρίνης, με τιμή 2,52 ευρώ/κιλό, με τις απαραίτητες αυξήσεις ΦΠΑ, μεταφορικά, πάμε 3,32 ευρώ/κιλό. Τα έχω 3,45 ευρώ το κιλό δεν μπορώ να το βάλω λιγότερο», σχολίασε αρχικά.

Και συνέχισε ο κ. Σιδέρης: «Τα σύκα δεν υπάρχουν, είναι κατεστραμμένα, κολοκύθια είναι σε έλλειψη. Σε αποθέματα πατάτας είμαστε καλά, και την έχουμε 0,95 ευρώ/κιλό. Κάθε χρόνο ο Σεπτέμβριος είναι μια μεταβατική περίοδος. Πιστεύω πως όλα θα πάνε καλά στην συνέχεια».


Πηγή